کسب بیش از ۶۰ نشان کشوری دستاورد تکواندوکاران زنجان در سال ۱۴۰۲
تکواندوی زنجان در سال گذشته روزهای پرفروغی را سپری کرد به گونهای که کسب بیش از ۶۰ نشان کشوری و چهار جام قهرمانی از رشد و بالندگی این رشته در استان حکایت دارد.
تکواندو از هنرهای رزمی و مهارتهای فیزیکی محسوب میشود که بیشترین تعداد ورزشکاران رشته های رزمی را در کشور به خود اختصاص داده است و مسابقات آن به عنوان یکی از رشته های المپیکی برگزار می شود.
این رشته ورزشی پرتحرک و مهیج که ترکیبی از حمله و دفاع است، علاوه بر افزایش توانایی جسمی موجب تقویت روحیه و بالا بردن سلامت روان نیز می شود و یادگیری مهارتهای حفظ آرامش را نیز به همراه دارد.
تکواندو از سبک ها و زیرشاخه های مختلف تشکیل شده است که هر ورزشکاری در هر رده سنی بنا بر علاقه مندی های خود می تواند در سبک های مختلف این رشته ورزشی فعالیت کند.
تکواندوی زنجان توسط شهید پرویز عطایی در سال ۵۹ پایه گذاری شد و اکنون پس از ۴۴ سال فعالیت، تحولی شگرف در آن به وجود آمده و با وجود ورزشکاران، مربیان و داوران توانمند به کسب مدال های فراملی به ویژه نشان های المپیکی می اندیشد.
علی سپهری، رییس هیات تکواندو استان زنجان میگوید: در سال گذشته به جهت مالی هیات تکواندو استان از محل جذب حامی مالی، درآمدها و پیگیری در خصوص دریافت بودجههای دولتی از دستگاه های متعدد و خیران رکوردی را ثبت کرد به طوری که بودجه بیش از ۵۵ میلیارد ریالی هیات، این مجموعه را یکهتاز هیاتهای استانی کرد و همین خود دلیل محکمی برای تجلیل در جشنواره عزت و پیشرفت و دریافت لوح هیات برتر در حوزه اقتصادی از دست معاون وزیر ورزش و مدیرکل ورزش و جوانان استان شد.
از طرفی خانواده تکواندو استان با پذیریش سه هزار نفر نو واردان در سال گذشته، رقم اعضای خانواده را به ۲۵ هزار نفر نزدیک نمود درحالیکه حدود ۱۰ هزار نفر از این جمعیت در چهار سال گذشته به تکواندو استان زنجان جذب شده اند.
در سال ۱۴۰۲، ۲۸ مسابقه قهرمانی در سطح استان و لیگهای استانی در تمامی ردههای سنی آقایان و بانوان به ویژه رده بزرگسالان و جوانان برای اولین بار در تاریخ تکواندو زنجان برگزار شد و نمایندگان استان در هفت لیگ برون استانی و کشوری حضور یافتند که حاصل آن کسب چهار جام قهرمانی و آمادهسازی قهرمانان برای حضور قدرتمند در مسابقات کشوری و آزاد بود که در نوع خود کم نظیر و مایه افتخار است.
تکواندوی زنجان با حضور در لیگ های مختلف چه دستاوردی داشت؟
سپهری: هیات تکواندو استان زنجان که در سال های کرونایی نیز برای روشن نگه داشتن چراغ این ورزش در میان مربیان و بازیکنان تلاش می کرد در سال گذشته نیز با آماده کردن زیرساختها،انجام برنامهریزی های لازم برای اعزام تیمها به مسابقات مختلف با هزینهای بیش از ۱۵ میلیارد ریال اقدام کرد.
در این راستا ۱۷ تیم از استان شامل هفت تیم در لیگ، هفت تیم در مسابقات قهرمانی و سه تیم در مسابقات آزاد کشوری حضور یافتند که پیامد آن کسب بیش از ۶۰ مدال کشوری به ویژه پنج مدال ارزشمند المپیاد استعدادهای برتر بود و روزهای خوب برای تکواندو زنجان جهت بروز و ظهور قهرمانان جدید رقم خورد.
در سال گذشته امیرسینا بختیاری عد از درخشش مثال زدنی در چندین مسابقه مخصوصا در لیگ برتر تکواندو در تیم ملی بزرگسالان عضو شد تا برای حضور در مسابقات قهرمانی آسیا در ویتنام آماده شود،همچنین اعزام محمدطاها ازلگینی با تیم ملی نونهالان به مسابقات قهرمانی جهان را شاهد بودیم.
در سال گذشته همچنین هفت مدال آسیایی، بینالمللی و برون مرزی شامل یک طلا و یک برنز آسیایی سانای احمدی، یک طلا و ۲ برنز امیرسینا بختیاری و مهشید صبورینیا در جشنواره جهانی دانشجویان و ۲ طلای امیرسینا در جام فجر و جام باشگاههای آسیا را داشتیم که در کارنامه عملکرد این سال قهرمانان تکواندو استان ثبت شد.
اعزام چهار مربی به مسابقات بینالمللی در قالب تیمهای ملی شامل محمد علوی، نگار ملامددخانی، سونا رزاقی و علی سپهری و یک داور در جام بینالمللی فجر شامل داود قارداشخانی از دیگر دستاوردهای هیات تکواندو استان بود.
تکواندوی استان در سال گذشته میزبان چه رخدادهایی بود؟
سپهری: هیات تکواندو استان زنجان که در کارهای فرهنگی نیز پیشرو است با برگزاری ۲۷ فعالیت ارزشمند در سال ۱۴۰۲ رسالت خود را با تاسی از استاد شهید خود به سرانجام رساند که برگزاری یادواره شهدای تکواندو و محفل انس با قرآن همراه با احسان حلیم از پررنگترین آنها بود.
تجلیل از بزرگان هیات در قالب ۲۱ مراسم که اوج آن تجلیل از مدالآوران و قهرمانان در اسفندماه در مرکز مهرانه بود که این اقدامات با هدف ادای وظیفه و در راستای تکریم داشتههای هیات صورت گرفت.
تکواندوی استان در سال گذشته میزبان ۱۰ رویداد کشوری شامل اردوی تیم ملی پومسه، دو مورد لیگ منطقهای نونهالان، مسابقات کشوری بسیج و نیروی انتظامی و پنج دوره مسابقات هماهنگ کشوری و منطقهای بود.
همچنین دعوت از هفت مدرس، هشت ممتحن و همچنین نزدیک به ۱۰۰ داور در رویدادهای برون استانی توسط فدراسیون با برگزاری هفت دوره و کارگاه آموزشی برای علاقهمندان در استان از دیگر فعالیتهای هیات در سال گذشته بود.
چه اقداماتی برای ارتقای رشته تکواندوی استان انجام گرفت؟
سپهری: هیات تکواندو همچون ۲ سال گذشته در خصوص آمادهسازی زیرساخت عمرانی و تعمیر و تجهیز سالن تکواندو استان اقداماتی را مورد توجه قرار داد.
در سال گذشته با هزینهکرد ۱۵ میلیارد ریالی و ساخت پایگاه قهرمانی تکواندو، مجموعه اداری هیات استان و سرویسهای بهداشتی محوطه خانه تکواندو برای سومین سال متوالی تعمیر شد.
تجهیز سیستم الکترونیکی مسابقات، جذب بودجه پنج میلیارد ریالی سال گذشته، تجهیز سیستم صوتی خانه تکواندو، خرید ۶ دستگاه تلویزیون و دوربین برای مسابقات و نصب در خانه تکواندو و تعویض پنجرههای سالن شهید عطایی امجدیه از دیگر اقدامات بوده است.