ویتامین‌ها و عناصر معدنی موجود در سیاهدانه باعث عملکرد بهتر بدن می‌شود یک کارشناس گیاهان دارویی:

ویتامین‌ها و عناصر معدنی موجود در سیاهدانه باعث عملکرد بهتر بدن می‌شود

کارشناس گیاهان دارویی با بیان اینکه یکی از اصلی‌ترین خواص سیاه دانه، تاثیری‌ست که بر سلامت بدن می‌گذارد، گفت: ویتامین‌ها و عناصر معدنی زیادی هستند که از طریق مصرف سیاه دانه به بدن وارد می‌شوند و به اندام‌ها کمک می‌کنند تا عملکرد بهتری داشته باشند.

مرتضی عزیز پور در گفتگو با ندای شهروند با اشاره به خواص درمانی و دارویی گیاه سیاهدانه، گفت:  بسیاری از مردم با خواص سیاه دانه به‌صورت گزیده آشنایی دارند. سیاه‌دانه نام‌های دیگری هم دارد که می‌توان از آن‌ها به سیاه تخمه، شونیز، کمون هندی، سنوخ سیاه و … اشاره کرد. سیاه دانه علاوه بر خواص درمانی و دارویی که دارد، به‌عنوان ادویه هم مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه سیاه دانه را به‌شکل روغن هم می‌توان استفاده کرد، گفت: از این روغن می‌توان مشکلاتی مانند قند خون، فشار خون، التهاب لثه، مشکلات کلیوی، مثانه و مجاری ادراری و … را بهبود بخشد.

عزیزپور افزود: روماتیسم از جمله بیماری‌هایی‌ست که بیمار رنج زیادی می‌کشد. برای بهبود این بیماری و دردهای ناشی از آن، پزشکان طب سنتی توصیه می‌کنند که یک فنجان روغن سیاه دانه را گرم کرده و پیش از خواب در محلی که درد می‌کند، بمالند. بهتر است که دور آن را با یک پارچه‌ی پشمی بسته و استراحت کنند.

متخصص گیاهان دارویی در ادامه افزود: علاوه بر خاصیت تسکین  دهنده درد گیاه سیاهدانه می‌توان از آن برای کاهش وزن و لاغری، کاهش قند خون و درمان دیابت نوع ۲، کاهش دردهای دستگاه گوارش و معده، سلامت پوست و مو، کاهش ریزش مو، تقویت پوست سر، تحریک رشد مجدد مو، حالت‌دهنده و نرم‌کننده، بهبود گردش خون در ناحیه سر، رفع مشکلات مثانه و سنگ کلیه استفاده کرد.

وی همچنین استفاده از دود سیاهدانه و سوزاندن آن به صورت اسفند برای درمان سینوزیت را مؤثر دانست و یادآور شد: چکاندن روغن این گیاه در بینی و یا مالیدن آن بر پیشانی نیز می‌تواند مشکلات ناشی از سینوزیت را برطرف کند و به درمان آن کمک کند.

عزیز پور به افرادی که دچار ناراحتی گوارشی هستند توصیه کرد: این افراد می‌توانند از ترکیب سیاهدانه و عسل و یا همراه پنیر برای وعده صبحانه جهت برطرف شدن نفخ معده استفاده کنند.