نگاه جامع به مسایل بالا دستی باعث حل مسایل پایین دستی حوانان می شود
استاندار زنجان گفت: در درگیری تمدنی یکی از لبههای برخورد مسئله جهانبینی، فرهنگ، آداب و رسوم است که در آن یکی از مسائل نگاه ما به زن، خانواده و اجتماع است.
به گزارش ندای شهروند آنلاین محسن افشارچی پیش از ظهر امروز (۸ آذرماه) در ستاد ساماندهی امور جوانان استان زنجان، اظهار کرد: روایت درستی از انقلاب اسلامی ارائه ندادهایم و بیشتر باید روی این مسئله متمرکز شد. اگر به صورت جامع و کامل به مسائل بالادستی فکر کنیم، بسیاری از مسائل پایین دستی برای جوانان حل میشود.
افشارچی عنوان کرد: زحماتی که در طول ۴۳ سال انقلاب اسلامی کشیده شده برای این است که دوست داریم از یک کشور سلطهپذیر به کشوری که نه سلطه پذیرد و نه سلطهگر است تبدیل شویم .
وی درگیری تمدنی را یکی از لبههای برخورد با مسئله جهانبینی، فرهنگ، آداب و رسوم دانست و افزود: در این مورد یکی از مسائل مطرح نگاه ما به زن، خانواده وبه اجتماع است که با نگاه نظام سلطه تفاوت دارد که طرف مقابل هم سعی دارد نگاه خود دراین زمینه را فراگیر کند.
افشارچی با بیان اینکه لبه درگیری ما درگیری تمدنی است که پشت آن نیز خداوند است، ادامه داد: هستههای اجتماعی را باید به سمت خانواده برگردانیم، مردها را از بیتعهدی به سمت تعهد به خانواده، فرزندآوری و جامعهای آرام سوق دهیم.
وی در ادامه با بیان اینکه تلاش دولت در حوزه مسکن کاهش قیمت هاست و اقداماتی همچون الحاق زمین به محدوده در راستای کنترل قیمت مسکن است تا در چند سال آینده اتفاقات مثبتی رخ دهد گفت: بسیار مهم است تا دستگاههای متولی از لحاظ فرهنگی در این حوزه کار کنند.
در ادامه جلسه معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استاندار زنجان نیز با بیان اینکه دراستان به لحاظ سالمندی در سطح کشور رتبه دهم را داریم و این موضوع زنگ خطری برای آینده جمعیتی استان است، عنوان کرد: دربحث تسهیل ازدواج باید پیگیری کرد تابرای همه بخشها از جمله بانکها که تکالیف مضاعفی را ایجاد میکندو بانکها نسبت به گذشته اقدامات خوبی انجام دادهاند و ارتقاء داشتند ولی نارضایتی نیز از طرف مردم همچنان زیاد است؛ درصورتی که در این حوزه باید امیدوارانه خدمات داد ولی برخی بانکها عملکرد ضعیفتری داشتند که انتظار است پا به پای سیاستهای کشوری تکالیف خود را انجام دهند.
ابوالفضل رفیعی بیان کرد: اعتبارات غیرتکلیفی که بانکها دارند و در برخی موارد رقمهای بالایی را شامل میشود را میتوانند از اولویت خارج کنند مگر اینکه مورد حاد و ضروری باشد و این مبلغ را برای تسهیلات ازدواج با اولویت قرار دهند تا بتوانیم همه پروندههای تشکیل شده را پرداخت کنیم. در برخی بانکها پروندههای آماده پرداخت وجود دارد ولی پرداخت آن به زمان دیگر موکول شده است که با اختصاص اعتبار غیرتکلیفی میتواند یک عامل تشویقی برای ازدواج و امیدواری به آینده برای جوانان باشد.
زنجان کسب رتبه چهارم در اعطای تسهیلات ازدواج
در ادامه جواد بازرگان، مدیرکل ورزش و جوانان استان زنجان گفت: با پیگیریهای انجام شده تسهیلات ازدواج که در سال گذشته ۴۸ درصد بود درسال جاری به ۶۱ درصد رسیده است که رتبه چهارم در کشور را داریم.
وی با بیان اینکه باید اعطای تسهیلات به زوجین آسانتر شده و ۱۵ روز بعد از ثبت نام به شعب بانکها هدایت شوند افزود: تا پایان مهرماه امسال از ۱۳ هزار و ۳۳۰ نفر ثبت نام کننده به ۸ هزار و ۸۰۶ نفر تسهیلات اعطا شده است.
بازرگان به فرزندآوری اشاره کرد و گفت: در این حوزه ۱۹ هزار و ۴۰۹ نفر ثبت نام کرده اند که تا پایان شهریور ماه به تعداد ۷ هزار و ۵۱۰ نفر وام اعطا شده است.
وی به برگزاری رویداد توانمندسازی همنا اشاره کرد و گفت: این رویداد ویژه تشکلها و سمنهای جوانان است که روز پنجشنبه ۱۰ آذر ماه در محل دارالقرآن الکریم زنجان برگزار خواهد شد.
کاهش نرخ باروری در کشور
در ادامه سیده فائزه موسوی، مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری زنجان با اشاره به اقدامات انجام شده در خصوص جوانان گفت: ستاد جوانی جمعیت در استان فعال است و با موسسات و خیریههای مرتبط با جوانی جمعیت تعاملاتی انجام داده است.
موسوی در خصوص تهیه مسکن برای چهار خانواده استان که دارای فرزند چهار قلو هستند گفت: در خصوص تهیه مسکن اقداماتی انجام شده است، اما متاسفانه در کشور شاهد کاهش نرخ باروری هستیم که نرخ باروری ۱٫۶ درصد رسیده است و مسئولان باید به عنوان دغدغه با اولویت به این مسئله نگاه جدی داشته باشند.
وی افزود: باید ۵۰ درصد منابع جاری و همچنین تسهیلات قرضالحسنه در اختیار ازدواج و فرزندآوری قرار گیرد و با توجه به اینکه فرزند آوری یک فرهنگ است باید این فرهنگ در ذهن مسئولان ایجاد شود.
نماینده ولی فقیه در دانشگاه زنجان به ازدواج دانشجویی در دانشگاههای استان اشاره کرد و گفت: این طرح از سال ۷۶ در استان زنجان اجرا میشود که در این راستا تسهیلات مختلفی در اختیار زوجین قرار داده میشود.
حجت الاسلام علی قرهداغی به طرحهای ازدواج دانشجویی اشاره کرد و افزود: در ازدواج دانشجویی طرح همسفر تا بهشت، طرح دردانه، طرح همرسان و طرح مانا اجرا می شود.