موزه‌ای با رنگ و بوی شهدا

موزه‌ای با رنگ و بوی شهدا

نقش موزه‌ها در انتقال فرهنگ بسیار مهم است. موزه‌ها نقشی انکار ناپذیر در شناساندن پیشینه اقوام دارند. پیشینه‌ای که تاریخ، حماسه‌ها، باورها و سنت‌های منطقه را در خود جای می‌دهند و نسل‌های پس از آن می‌توانند برای شناخت هویت و تقویت خودآگاهی به آن‌ها رجوع کنند.

 

دفاع مقدس بی‌شک سال‌هایی ماندگار در تاریخ و فرهنگ ایران است. سال‌هایی که حماسه‌ها و رشادت‌های جوانان در آن برهه تاریخی بارها با آثار هنری به تصویر کشیده شده است ولی دیدن آثار و به‌یادگارمانده‌هایی از آن دوران می‌تواند جوانان امروز را بدون تحریف با جوانان دفاع مقدس آشنا و ارزش‌های بی‌مانند دوران طلایی دفاع مقدس را حفاظت کند.

 

بنای تاریخی خانه توفیقی از آثار کم‌نظیر و معدود باقی‌مانده معماری دوره قاجار در زنجان که از سال ۱۳۷۸ پس از بازسازی توسط اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان زنجان میزبان آثار شهدای این استان است.

 

 

 

 

 

 

به گزارش ندای شهروند، مدیرکل بیناد شهید و امور ایثارگران استان زنجان پیرامون راه‌اندازی این موزه می‌گوید: موزه آثار شهدای استان زنجان، در اواخر دهه هفتاد و با مرمت بنای تاریخی خانه توفیقی افتتاح شد و در طول حدود ربع قرن از عمر آن آثار بسیار ارزشمندی از از شهدا وایثارگران ۸سال دفاع مقدس از جمله وصایای شهدا، مناجات‌نامه، زندگی‌نامه، یادداشت‌ها و البسه و لوازم شهدا و ایثارگران جمع‌آوری و در این موزه نگهداری می‌شود.

 

عباس برزگر اضافه کرد: بخش‌های شهدای دانشجو، شهدای غواص، شهدای بمباران مدارس، شهدای دوران اسارت در عراق و آزادگان و همچنین شهدای دوران انقلاب اسلامی از مهم‌ترین بخش‌های این موزه در طبقه اول هستند و در طبقه دوم نیز بخش‌های ویژه برادران شهید، شهدای مقاومت و مدافع حرم و همچنین بخش فرماندهان شهید استان قراردارد.

 

برزگر با اشاره به‌این‌که این ساختمان تاریخی علاوه بر آثار شهدا فعالیت‌های فرهنگی مختلفی نیز اجرا می‌شود عنوان کرد: نمایش آثار سینمایی پیرامون دفاع مقدس و همچنین برپایی نمایشگاه‌های مختلف آثار هنری، تجسمی و عکاسی از دیگران فعالیت‌های این مجموعه فرهنگی و تاریخی است.

 

گفتنی است شهروندان عزیزان می‌توانند برای بازدید از موزه شهدای استان زنجان همه روزه در ساعات اداری و در ساعات غیر اداری با هماهنگی قبلی به مجموعه فرهنگی و تاریخی خانه توفیقی در خیابان خواجه نصیر، پایین‌تر از مسجد غریبیه مراجعه نمایند.