طرح ملی ورزش و مردم در کشور به طور جدی پیگیری میشود
مدیرکل دفتر توسعه ورزشهای همگانی وزارت ورزش و جوانان گفت: طرح ملی ورزش و مردم در کشور به طور جدی پیگیری و خدمات رایگان فنی و زیرساختی به عموم با هدف توسعه و تعمیم ورزش بین اقشار مختلف ارائه میشود.
به گزارش خبرنگار ایرنا، علیرضا کلانتری روز پنجشنبه در اختتامیه اولین اجلاسیه سراسری دبیران استانی شبکه ملی فعالیت های فرهنگی در ورزش به میزبانی زنجان، افزود: طرح توسعه و تعمیم ورزش همگانی با عنوان برنامه ملی “ورزش و مردم” با هدف ایجاد زمینه ورزش رایگان برای همگان در حال اجراست که تحقق آن به همکاری و همافزایی همه بخش ها حتی سمن ها و کانون های محلی نیاز دارد.
این مسوول ادامه داد: اجرای این طرح با مشارکت مردم اعم از هیأتهای ورزشی، سازمان های مردم نهاد، کانونهای فرهنگی، تربیتی و ورزشی مساجد و باشگاههای ورزشی صورت می گیرد و نقش وزارت ورزش و جوانان سیاستگذاری، حمایت و نظارت است.
به گفته این مسوول صرفه جویی در هزینه های درمان و مشارکت مردم در امر ورزش اصلیترین پیامد این طرح است.
وی در ادامه با بیان اینکه موسسات مردم نهاد فعال می توانند در بخش های مختلف به ویژه کاهش آسیب های اجتماعی نقش آفرین باشند، گفت: دفتر توسعه همگانی از شبکه های تخصصی خواسته است بهترین روش را برای همگانی کردن ورزش در استان ها اعلام کنند.
مدیرکل دفتر توسعه ورزش های همگانی وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه در این راستا سامانه ای طراحی و مجموعه اطلاعاتی تشکیل شده است، گفت: همکاری شبکه های تخصصی و دبیران استانی در تحقق برنامه های ترسیم شده نقش اساسی دارد.
کلانتری افزود: معتقدیم که وزارت ورزش و جوانان و ادارات کل باید کار ستادی خود را انجام دهند و بخش اجرا و نظارت برعهده مردم گذاشته شود.
مدیرکل دفتر توسعه ورزش های همگانی وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه این دفتر برای ترویج حوزه ورزش به دنبال برجسته سازی آن است، گفت: هم اکنون فدراسیون ورزشهای همگانی متولی بخش آموزش و معرفی مربی است و این دفتر موضوع آمایش سرزمین و استعدادیابی را اجرا و همگانی کردن ورزش را با جدیت تمام پیگیری می کند.
۳۵۰ سمن فعال فرهنگی در حوزه ورزش ثبت شده است
مدیرکل مشارکتهای اجتماعی وزارت ورزش و جوانان نیز در ادامه این جلسه با بیان اینکه شبکه های جوان در استان ها باید منسجم عمل کنند، گفت:محل استقرار دبیران استانی شبکه ها در استان ها نیز باید مشخص باشد.
علی پارسانیا با بیان اینکه فرم پایش توسط شبکه ها باید تکمیل شود، افزود: فعالیت های شبکه ها در قالب اخبار باید در جامعه منتقل شود.
وی با بیان اینکه سال گذشته ۱۰ جلسه در خصوص شکل گیری شبکه ها برگزار شد، گفت:هدف از این مهم، تشکیل مجموعه ای مردم نهاد قوی است تا در اهداف تعیین شده مشارکت کنند.
مدیرکل مشارکتهای اجتماعی وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه هم اکنون فضای همدلی و همراهی در وزارتخانه شکل گرفته است، گفت: در زمان حاضر ۳۵۰ سمن فعال فرهنگی در حوزه ورزش ثبت شده که این تعداد نیز در افزایش است.
وی با بیان اینکه ارزیابی شبکه ها هر سه ماه یکبار صورت می گیرد، گفت:این موضوع تحت عنوان برنامه عملیاتی پیگیری خواهد شد اما به این معنا نیست که از دیگر مسائل غفلت شود.
پارسانیا افزود:ورزشکاران اخلاق مدار حائز رتبه در رشته های ورزشی با همکاری ادارات کل ورزش و جوان استان ها شناسایی و در مراسم مختلف تجلیل خواهند شد.
وی با بیان اینکه ترویج ورزش همگانی نیاز به همفکری و گفت و گو بین شبکه ها دارد، اضافه کرد:بهره گیری از نظرات ارائه شده می تواند به پیشبرد کارها کمک کند.
مدیرکل مشارکتهای اجتماعی وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه برنامه های مختلفی برای رشد و توانمندسازی سمن ها در نظر گرفته شده است، گفت: سامانه ثبت سوابق اجتماعی جوانان به عنوان مرجع استعلام مد نظر قرار دارد.