رشد بخش معدن در گرو فراهم کردن زیرساختهاست
نایب رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: تحقق رشد ١٣ درصدی اقتصادی هدفگذاری شده برای بخش معدن در گرو فراهم کردن زیرساختها از جمله بهره گیری از توانمندیهای علمی است.
به گزارش ندای شهروند محمدرضا بهرامی در هشتمین همایش ملی تعامل صنعت و دانشگاه در زنجان بر ضرورت آموزش مدیران و فعالان اقتصادی تاکید کرد و افزود: رسیدن به رشد هدفگذاری شده هشت درصدی اقتصادی در کشور از رهگذر دانش و آموزش میگذرد.
وی با بیان اینکه صنعت و دانشگاه باید دایم در کنار هم حرکت کنند، خاطرنشان کرد: بدون نگاه به آینده نگری و آینده پژوهی نمی توانیم موفقیتی داشته باشیم.
بهرامی گفت: اگر نتوانیم خودمان را با شرایط روز از جمله توسعه هوش مصنوعی تطبیق بدهیم عقب می مانیم.
وی اظهار کرد: امروز کشور نیازمند توسعه اقتصادی است و باید دست به دست هم بدهیم و حرکت را در این مسیر تسریع کنیم.
نایب رئیس اول اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با تاکید بر لزوم توجه ویژه به معدن به عنوان ثروت بزرگ در کشور، گفت: اکنون سهم معدن در اقتصاد کشور سه درصد است که در برنامه هفتم توسعه، رشد ١٣ درصدی برای بخش معدن دیده شده و در این راستا نیاز است زیرساختهای توسعهای تامین شود.
رفع مشکل رشد اقتصادی از مسیر ارتقای بهرهوری می گذرد
استاندار زنجان گفت: رفع مشکل رشد اقتصادی از مسیر ارتقای بهرهوری می گذرد و این موضوع باید در کانون توجه ما باشد.
محسن افشارچی در هشتمین همایش ملی تعامل صنعت و دانشگاه به ضرورت توجه به ظرفیت استان ها تاکید کرد و افزود: استان ها می توانند مسیرهای متنوع تولید ثروت را در کشور مهیا کنند و قرار این منظور باید دایره اختیار مدیران استانی بیشتر شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به قانون جهش دانش بنیان اشاره کرد و گفت: فعالان حوزه تولید باید از ظرفیت این قانون بهره حداکثری بگیرند.
قانون جهش تولید دانش بنیان مشتمل بر ۲۰ ماده و ۱۰ تبصره در سال ۱۴۰۱ تصویب و ابلاغ شده و مفاد آن به توسعه بخشهای مختلف زیست بوم فناوری و نوآوری از بخش های سرمایه گذاری در زیرساخت تا تولید محصول دانش بنیان و خلاق کمک میکند.
برجستهترین حمایت قانون از جهش تولید در ماده ۱۱ مربوط به بندهای “ب” و “ت” این قانون است که در بند “ب” این ماده آمده است «معادل هزینه انجام شده برای فعالیتهای تحقیق و توسعه به عنوان اعتبار مالیاتی با قابلیت انتقال به سال های آتی به شرکتها و موسسات متقاضی اعطا میشود و معادل آن از مالیات قطعی شده سال انجام هزینه مذکور با سالهای بعد کسر خواهد شد».
شکل گیری اقتصاد پویا در گرو ورود به حوزه نوآوری است
رییس دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این همایش گفت: شکل گیری اقتصاد پویا در گرو ورود به حوزه نوآوری است و اگر در این جهت حرکت نکنیم موفق نمی شویم.
محمد مهدی طهرانچی افزود: مدل های گذشته پاسخگوی نیاز امروز نیست و اگر امروز مرز صنعت و دانشگاه را نزدیک نکنیم، فردا نه دانشگاه دانشجویی خواهد داشت و نه صنعت نیروی انسانی ماهر که از آن استفاده کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه ما یک تغییر نسلی را در جامعه داریم، اظهار کرد: این پدیده ناشی از توسعه فناوری و تغییرات محیطی است و این موضوع بر روی فعالیت های دانشگاهی هم تاثیر گذاشته است.
طهرانچی ادامه داد: این فضای جدید در دانشگاه ابعاد فرهنگی و علمی و در صنعت ابعاد اجتماعی دارد و اگر وارد نوآوری نشویم اقتصادی پویا را شاهد نخواهیم بود.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: منشأ توسعه مهارت های جدید و صنایع نوآورانه و تحصیل و توانمندی سازی جوشش در دانشگاه است و اگر مفاهیم را از نو بازسازی نکنیم در آینده با چالش های زیادی به ویژه در حوزه نیروی انسانی مواجه خواهیم شد.
صنعت و دانشگاه هر دو در نبود ارتباط مناسب بین هم مقصرند
نمایند مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی نیز در همایش گفت: ارتباط بین صنعت و دانشگاه یک شعار و ویترین است و البته هر دو طرف هم در این خصوص مقصر هستند.
مصطفی طاهری به لزوم اصلاح آیین نامه های ارتقای استادان دانشگاه و تمرکز زیاد آن بر مقاله به جای راه حل های عملی برای تولید تاکید کرد و گفت: باید به سمتی برویم که گره های حوزه تولید را از طریق دانشگاه حل کنیم و برای این امر امتیاز هم لحاظ کنیم.
وی به تاسیس اندیشکده های متعدد در دستگاههای اجرایی اشاره کرد و گفت: این رویه درستی نیست چرا که خروجی این مراکز به اندازه نیروهایی که در اختیار دارند نیست و دستگاهها می توانند پژوهش هایشان به مراکز پژوهشی توانمند محول کنند.
دانش، دارایی اساسی فعالان اقتصادی است
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی زنجان گفت: دانش یکی از داراییهای اساسی فعالان اقتصادی در کشورهای توسعه یافته است و ما نیز باید چنین جهت گیری را در فعالیتهای تولیدی و اقتصادی دنبال کنیم.
صمد یوسفی اصل نیز در هشتمین همایش ملی تعامل صنعت و دانشگاه، افزود: ما در حوزه مدیریت باید خودمان را به دانش تجهیز کنیم و در این راستا دانشگاهها و مرکز علمی نقش تعیین کننده دارند.
وی با بیان اینکه ورود دانشگاهیان در مدیریت های اجرایی، باعث شده استان زنجان در چند فصل اخیر رتبه بالایی را در شاخص بهبود کسب و کار کسب کند، ادامه داد: نگاه مدیران نگاه سیاسی نبوده و همین موضوع موجب گشایش های قابل توجهی شده است.
یوسفی اصل اظهار کرد: تقویت ارتباط میان صنعت و دانشگاه به حل بسیاری از چالش ها و مشکلات جامعه منجر می شود و می تواند از شکل گیری و ایجاد بسیاری از معضلات اجتماعی نیز پیشگیری کند.
وی با اشاره به محورهای برگزاری این همایش، گفت: آموزش و ارتقای دانش جامعه دانشجویی و آماده کردن آنان برای حضور در بازار کار، آسیبشناسی تعامل صنعت و دانشگاه و نقش اتاق بازرگانی در تسهیل این حوزه، مدلهای تعامل صنعت و دانشگاه و تجربه سایر کشورها در این حوزه و نقش و جایگاه فناوریهای نوین در تسهیل تعامل صنعت و دانشگاه از جمله این محورهاست.
همایش ملی تعامل صنعت و دانشگاه ۱۶ و ۱۷ اسفند به میزبانی زنجان در حال برگزاری است.