پذیرش تکمیل ظرفیت دوره کاردانی تمدید شد رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان زنجان:

پذیرش تکمیل ظرفیت دوره کاردانی تمدید شد

رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان زنجان از تمدید ثبت نام تکمیل ظرفیت دوره‌های کاردانی دانشگاه علمی کاربردی  خبر داد و افزود: داوطلبان ثبت نام در دوره‌های کاردانی تا ۲۵ دی‌ماه و داوطلبان دوره کارشناسی این دانشگاه نیز تا ۲۳ دی‌ماه فرصت ثبت نام دارند.

مرتضی واحدپور با اعلام اینکه دانشگاه جامع علمی کاربردی استان زنجان با ۹ مرکز در سطح استان در حال حاضر ۸۸ رشته آموزشی فعال دارد گفت: از این تعداد ۱۴ رشته امسال به فهرست رشته‌های این دانشگاه در استان زنجان افزوده شده است.

وی افزود: ۲هزارو ۴۰۰ دانشجو در این مراکز مشغول تحصیل هستند و  از این تعداد ۱هزارو ۸۴۱ نفر در سال ۹۹ پذیرش شده‌اند و این آمار را ۱هزار  و ۲۵۸ نفر مرد و۵۸۲ نفر زن تشکیل می‌دهند.

دانشگاه جامع علمی کاربردی به عنوان تنها متولی نظام آموزش عالی علمی و کاربردی است که زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اداره می‌شود.

این دانشگاه با هدف توسعه آموزش‌هایی که از دو جنبه علمی و کاربردی نیاز کشور را تامین کند تاسیس شده است.

دانشگاه علمی کاربردی استان زنجان یکی از فعال‌ترین مجموعه‌های آموزشی عالی استان و منطقه شمالغرب کشور بوده که این گزارش حاصل گفتگو با مرتضی واحدپور ریاست دانشگاه جامع علمی کاربردی استان زنجان است.

 

دانشگاه جامع علمی کاربردی تا چه حد در زمینه کار آفرینی موفق عمل کرده است؟

از نظر ما مخاطبین دانشگاه باید توانایی لازم در ارتباط با کارآفرینی را داشته باشند هر چند تمام توان دانشگاه همیشه هم به سمت هدف نهایی رهنمون نبوده در صورتی که ۳۰ الی۴۰ درصد فارغ التحصیلان بتوانند در زمینیه کار آفرینی موفق باشند دانشگاه ماموریت خود را به طور کامل انجام داده است.

سال گذشته نفرات برتر پژوهشگر استانی از دانشگاه علمی کاربردی برگزیده شدند و این نشان می‌دهد که دانشگاه علمی کاربردی استان زنجان نسبت به وظایف محوله موفق کرده و در مقایسه با سایر استان‌ها نیزدر وضعیت مطلوبی قرار داریم.

 

کیفیت آموزش در علمی کاربردی را چگونه ارزیابی می کنید؟

برای افزایش کیفیت آموزش، ارزیابی از درون سیستم را شروع کردیم  ۳ سال متوالی مراکز را بر اساس شاخصه های  مختلف سطح‌بندی کرده و در این مدت رشد مراکز را شاهد بوده ایم که مرکز «مینو» در این بین جز برترین‌ها در استان است و امیدواریم در سال ۱۴۰۰به آنچه در کیفیت آموزش مطرح است برسیم.

باید گفت قبل از شیوع ویروس کرونا به جهت تعداد کم دانشجویان، اغلب کلاس‌های به صورت حضوری برگزار می‌شد و پالایش و به‌کارگیری اساتید توانمند دانشگاه از لحاظ کیفت آموزش سطح خوبی داشت ولی با شیوع کرونا به دلیل نبود زیر ساختهای آموزشی در چنین شرایطی به شدت از لحاظ کیفی افت کرد ودر حال حاضر در نیم سال جاری با تقویت زیرساخت‌های آموزشی و نرم افزاری رشد قابل ملاحظه‌ای کرده ولی هنوز مطلوبیت لازم قبل از کرونا را کسب نکرده است. امیدواریم با فراهم شدن امکان برگزاری کلاس‌ها به‌صورت حضوری با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برای کلاس‌های عملی و کارگاهی بتوانیم کیفیت مطلوب آموزشی را بدست آوریم.

تفاوت دانشگاه علمی کاربردی با دیگر دانشگاه‌ها چیست؟

عمده تفاوت دانشگاه علمی کاربردی با دیگر دانشگاه‌ها پویایی رشته‌های دانشگاه علمی کاربردی است چرا که این امکان برای دانشگاه علمی کاربردی فراهم است که بتواند رشته‌های مورد نیاز جامعه را در فاصله زمانی کمتر از یک ماه تصویب و اجرا کند. دیگرمزیت این دانشگاه تربیت افراد متخصص در مقاطع کاردانی و کارشناسی است که بتوانند جذب بازار کار شوند، هر چند امکان ادامه تحصیل در مقاطع ارشد و بالاتر در این دانشگاه فراهم نیست ولی فارغ التحصیلان دانشگاه علمی کاربردی می‌توانند در سایر دانشگاه‌های معتبر ادامه تحصیل دهند.

رشته‌های جدید اضافه شده به این دانشگاه کدام رشته‌ها هستند؟

در خصوص رشته‌های اضافه شده باید گفت به لحاظ اشتغال عده بسیاری از جمعیت استان در بخش کشاورزی، برای نخستین بار در مقطع کاردانی رشته باغبانی تولیدات گلخانه‌ای در مرکز صائین قلعه جذب دانشجو داشته‌ایم و قصد داریم در زنجان نیز مرکز تخصصی در زمینه کشاورزی تاسیس کنیم که یکی از گروه‌های اصلی و مهم در بخش اشتغال استان است.

دیگر رشته‌های اضافه شده کاردانی حرفه‌ای مددکاری اجتماعی، مهندسی فن‌آوری کنترل ابزار دقیق، کاردانی فنی صنایع غذایی شیر و فرآورده های لبنی، کاردانی فنی کنترل کیفیت غذایی، کاردانی حرفه‌ای روابط عمومی، کارشناسی حرفه‌ای روابط عمومی، کاردانی حرفه‌ای تربیت بدنی مربیگری پایه تیراندازی، کاردانی حرفه‌ای آسیب شناسی اجتماعی و پیشگیری از اعتیاد، کاردانی حرفه‌ای گردشگری، کارشناس حرفه‌ای مدیریت امداد سوانح هستند. گفتنی‌است در خواست رشته‌ها با توجه به ماموریت‌های هر مرکز انجام می‌گیرد و در شورای گسترش رشته ها درخواست‌ها بررسی و تصویب می‌شود.

مدرسین این دانشگاه در استان زنجان چه تعداد هستند؟

قبل از سال۹۷ تعداد مدرسین ۹۸۱نفر بود که حدود ۳۰۰نفر به لحاظ ضوابط آموزشی تعدیل شده و در حال حاضر ۶۵۵ مدرس با دانشگاه همکاری دارند.

*گفتنی است اخیرا دستورالعمل دانشگاه موردی تحت عنوان دوره های کوتاه مدت در قالب ضمن خدمت و  تک پودمانی افزوده است که جهت ارتقاع سطح شاغلین آموزشهای مرتبط با کار انجام می‌شود.