اختلال در ستون فقرات منجربه ناتوانی‌های جسمانی می‌شود یک فیزیوتراپیست:

اختلال در ستون فقرات منجربه ناتوانی‌های جسمانی می‌شود

یک متخصص توانبخشی و فیزیوتراپی گفت: ستون فقرات یکی از اصلی‌ترین قسمت‌های حرکتی بدن است. اگر دچار اختلال شود، ناتوانی‌های زیادی را برای بدن می‌تواند ایجاد کند.

به گزارش ندای شهروند آنلاین، دکتر رضا ربیعی  با بیان اینکه، وضعیت بد بدنی از عوامل مهم درد ستون فقرات است که درد را طولانی و تشدید می‌کند، گفت: وضعیت نامناسب بدن، از عوامل سردرد مزمن و اختلال عملکرد مفصل فک و درد شانه است. بسیاری از افراد طی کار روزمره مجبور هستند برای مدت طولانی به جلو خم شده یا به طرفین کج شوند. بنابراین اساس وضعیت بدنی خوب، حفظ ستون فقرات طبیعی است.

وی به اهمیت ستون فقرات در انسان اشاره کرد و افزود: انسان به عنوان تنها موجود دو پا و دارا بودن سیستم اسکلت عضلانی بسیار دقیق این قابلیت را دارد تا بتواند راستی ستون فقرات خود را حفظ کند. این در حالی است که در سایر موجودات این شاخص به هیچ عنوان دیده نمی شود.

این فیزیوتراپیست گفت: در بدن انسان شاخصه‌های خاصی برای ستون فقرات وجود دارد از جمله وجود قوس‌های مختلف در آن است که شامل: گودی کوچک گردنی، برآمدگی مختصر ناحیه پشتی و فرورفتگی ناحیه کمری و لگنی می‌باشد و هرکدام ازاین عضله‌ها دارای خمیدگی رو به جلو و یا عقب در زاویه مشخصی است و می‌بایستی این زوایا به درستی حفظ شود. در صورتی که زاویه متعادل در هرکدام از آنها بهم بخورد استخوانهای دیگر را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد.

دکتر ربیعی درد ستون فقرات را نشانه به ستوه آمدن ستون فقرات از کارهای غلط افراد دانست و افزود:  باید یاد بگیریم چگونه کارهای روزانه ی خود را درست انجام دهیم تا کمترین فشار را به ستون فقرات وارد آوریم.

وی نحوه بلند کردن اجسام برای حفظ سلامت ستون فقرات را مهم تلقی کرد و یاد آور شد: برای بلند کردن اجسام و یا برداشتن اجسام از روی زمین هرگز نباید روی کمر خم شد، بلکه  باید زانوها را به بدن نزدیک کرده و آن را از زمین بلند کرد. با این کار مرکز ثقل بدن از ناحیه‌ی کمر به آرنج انتقال می‌یابد و با برداشت جسم و نزدیک کردن آن به بدن کمترین فشار به ستون فقرات تحمیل می‌گردد.

دکتر ربیعی برای حفظ سلامت ستون فقرات برای افرادی که مجبور هستند کار را سرپایی انجام دهید، توصیه کرد: بهتر است چهارپایه‌ی کوتاهی حدود ۱۵ الی ۲۰ سانتی متر زیر پا قرار داده و مرتباً پا را عوض کنند. با این کار با چرخش لگن رو به جلو، گودی کمر و در نتیجه فشار روی مهره‌های کمر کاهش می‌یابد. در صورتی که فردی مجبور هست مدت طولانی سرپا بایستید ولی کاری انجام ندهند، مانند سربازان در صبحگاه بهتر است ایستادن نامتقارن را انتخاب کنند یعنی بیشتر وزن را روی یک پا قرار داده و پای مقابل را بر روی پای حمایت کننده قرار دهند. در صورتی که مجبور هستند لباس را در شرایط ایستاده به تن کنند، بهتر است به دیوار تکیه داده و جوراب یا شلوار را به تن کنند.