نرخ رشد جمعیت استان نسبت به سایر استان‌ها پایین‌تر است مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری زنجان:

نرخ رشد جمعیت استان نسبت به سایر استان‌ها پایین‌تر است

مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری زنجان با بیان اینکه نرخ رشد جمعیت و باروری در استان زنجان نسبت به شهرهای دیگر در سطح پایین‌تری قرار دارد، گفت: حتما باید در مسئله جوان شدن جمعیت در این استان تلاش‌های بیشتری صورت پذیرد.

به گزارش ندای شهروندآنلاین، سیده فائزه موسوی در مراسم بزرگداشت روز ماما که امروز سه شنبه ۱۹ اردیبهشت ماه در مرکز همایش‌های بین‌المللی روزبه دانشگاه علوم پزشکی زنجان برگزار شد، گفت: نقش ماما به عنوان کسی که شادی را به مادر بعد از ۹ ماه تحمل رنج بارداری هدیه می‌کند بسیارحائز اهمیت است.

وی خاطرنشان کرد: ماما کسی هست که درد و رنج را به شادی تبدیل می‌کند و با دست‌های مهربانش برای اولین بار عشق را به مادر تقدیم می‌کنند وی به عنوان اولین نفر می‌تواند مادر را ترغیب کند که به تربیت انسان کامل بپردازند.

مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده با بیان اینکه مدتی شرایط و سیاست‌های کشور این ظرفیت را از ماماها گرفته بود تا بتوانند فرزندان زیادی را به مادرانشان بسپارند، اظهار کرد: ولی در شرایط کنونی این فرصت به وجود آمده است تا کمک کننده باشید برای مادرانی که سخت‌ترین و زیباترین لحظات زندگیشان رو تجربه می‌کنند، صحنه و دقایقی زیبایی را برایشان به وجود بیاورید تا دوباره بتواند این تجربه و سختی را به جان بخرد و در مسیر جامعه جوان قدم بردارد.

موسوی افزود: مسئله مادری و جایگاه آن و نقشی که مادر می‌تواند در انسان سازی و تعالی انسان و جامعه داشته باشد، دوباره باید باز تعریف شود و ماماها به عنوان بازوهای خیلی مهم در تحقق این امر به شمار می‌آیند تا این اتفاق مهم رخ دهد.

این مسئول با اشاره به نرخ پایین رشد جمعیت و باروری در زنجان، گفت: استان زنجان جزو استان‌هایی هست که حتما باید در مسئله جوان شدن جمعیت تلاش‌های بیشتری را به کار بندد و باید مراقب باشیم تا جامعه ما به سمت سالمندی و پیری پیش نرود. توجه داشته باشیم برای جلوگیری از این مسئله زمان زیادی نداریم.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: با دغدغه‌ای که ماماها در کمک و هدایت مادران دارند، حتما دست مادران را خواهند گرفت تا از به وجود آمدن فاجعه‌ی پیری جامعه جلوگیری شود. با تلاش‌های مجموعه دانشگاه علوم پزشکی و در یک بخش دیگر ماماها کمک کننده این جریان خواهند بود.

مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری زنجان با اشاره به اجرای طرح نفس و نتایجی که از آن به دست آمده است گفت: منصرف کردن مادران از سقط فرزندانشان در حقیقت افتخار بزرگی است و اجرای این طرح که به صورت جدی در دانشگاه علوم پزشکی زنجان آغاز شده است، مصداق آیه “ومن احیاها فکانما احیاالناس جمیعا” است که با نجات هر انسان از سقط و نابودی هزاران انسان از قِبل آن نجات می‌یابد.

موسوی در پایان خطاب به ماماها و کادر درمان یادآور شد: ماماها با تلاش مضاعف خودشان در سالهای پیش رو می‌توانند سهمی در به وجود آمدن جامعه‌ای پویا و شاداب در ایران اسلامی داشته باشند و از آنجایی که شاغلان حرفه‌های پزشکی و مامایی و پرستاری به خاطر شرایط شغلی خودشان فرزندآوری کمتری نسبت به دیگران دارند، گفت: مطابق آمارهایی که در دست است فاصله میان ازدواج افراد تا به دنیا آمدن فرزند میانگین ۴ سال گزارش شده است که این خود عدد خوبی نیست. برای برطرف شدن مشکل پیری جمعیت شما نیز می‌توانید در وهله اول برای مادر شدن خودتان و سپس دیگران پیش قدم باشید.

همراهی تمام قد ماماها با طرح جوانی جمعیت

رئیس سازمان نظام پزشکی استان زنجان گفت: جامعه صنفی ماماها در راستای اجرای دستورالعمل‌های جوانی جمعیت، تمام قد در کنار دانشگاه علوم پزشکی ایستاده است.

دکتر محمد مَحرمی نیز در مراسم گرامیداشت روز ماما با بیان اینکه سازمان نظام پزشکی پیگیر مسائل صنفی ماماها است و برنامه دوره هشتم نیز کلید خورده است، گفت: سعی خواهیم کرد تا پایان دوره که دو سال و نیم مانده بتوانیم این را به صورت مرکزی و استانی محقق کنیم.

وی با بیان اینکه نظام پزشکی زنجان پیگیر موارد صنفی و حمایتی ماماها می‌باشد، گفت: پذیرش بسته‌های خدمات راهبردی و مامایی، تعریف ارزش نسبی برای ماماها برای زایمان‌های طبیعی، حضور ثابت نماینده مامایی در ستاد اجرایی پزشک خانواده که جای آن خالی هست از جمله مواردی است که سعی داریم حتماً آن را مطرح کنیم.

دکتر محرمی با بیان اینکه ماماها در بررسی پرونده‌های دادسرا انتظامی در پزشکی قانونی عضو ندارد، گفت: به همین علت متخصصین زنان ما در دادسرا حضور پیدا می‌کنند و نظر می‌دهند که باز در خصوص جایگاه عضو مامایی در پرونده‌های انتظامی پزشکی قانونی رایزنی‌هایی صورت پذیرفته تا نماینده‌ای از سوی صنف ماماها از پرونده انتظامی گروه مامایی بتواند دفاع کند.

رئیس سازمان نظام پزشکی استان در ادامه این مراسم اظهار کرد: ترویج زایمان طبیعی و کاهش سزارین در برنامه که از طریق گروه صنفی و بخش خصوصی گروه مامایی در حال پیگیری است و همچنین اجرای کامل قانون سختی کار، عضویت ماماها در نظام ارجاع. از جمله مواردی هست که نظام پزشکی به دنبال اجرایی شدن مناسب آن‌هاست.

وی با اشاره به راه اندازی غریب الوقوع انجمن علمی مامایی در استان گفت: مشارکت علمی مناسب ماماها در این انجمن‌های علمی می‌تواند دستاوردهای خوبی برای زنان و دختران سرزمینمان در پی داشته باشد. حتماً از نکته نظرات نخبگان جامعه مامایی برای افزایش حرکت رشد و جوانی جمعیت در این انجمن‌ها و تشکلات صنفی استفاده می‌شود

کلید موفقیت طرح نفس در دستان ماماها قرار دارد

دکتر مشهود تقی‌لو، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان، گفت: ماماها با کمکی که در شناسایی مادران مصمم برای سقط می‌کنند، کلید موفقیت طرح نفس (نجات فرزندان سالم از سقط) هستند.

پایگاه خبری وبدا-زنجان، دکتر تقی‌لو در مراسم گرامی‌داشت مقام ماما که صبح سه‌شنبه ۱۹ اردیبهشت در مرکز همایش‌های بین‌المللی روزبه برگزار شد، اظهار کرد: مادران بارداری که قصد سقط دارند حتما برای رسیدن به هدف خود به کادر درمان و در راس آن به متخصصین زنان و زایمان و ماماها مراجعه می‌کنند و در اینجاست که می‌توان با مشاوره صحیح و توجیه درست، این مادران را از تصمیم خود منصرف کرد.

وی به آیه ۳۲ سوره مائده که می‌فرماید “هر کس نفسی را حیات بخشد و از مرگ نجات دهد، مثل آن است که همه مردم را حیات بخشیده است” ، اشاره کرد و خطاب به ماماهای حاضر در این مراسم گفت: چه بسا نوزادانی که به کمک شما و در امتداد اراده‌ی خداوند متعال از سقط نجات پیدا کرده و متولد می‌شوند، در آینده منشا خیرات و برکات برای بشریت شوند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان با بیان اینکه در حال حاضر مسئله‌ی جمعیت از موضوعات مهم و اساسی کشور است، افزود: شاید دستیابی به اهدافی چون افزایش آمار ازدواج و فرزندآوری نیازمند زمان باشد ولی نجات فرزندان سالم از سقط می‌تواند به عنوان آسان‌ترین، کم‌هزینه‌ترین و موثرترین راه برای افزایش جمعیت اجرا گردد.

وی با اشاره به اینکه زنجان بعد از خراسان رضوی به عنوان دومین استان مجری طرح نفس فعالیت خود را در این زمینه آغاز کرد، گفت: اجرای این طرح توسط بسیج جامعه پزشکی آغاز شد و سپس با همکاری دانشگاه علوم پزشکی در شبکه‌ها ادغام گردید.

دکتر تقی‌لو از موفقیت ۹۹ درصدی طرح نفس در استان خبر داد و اظهار کرد: از مرداد سال گذشته که اجرای طرح نفس در استان آغاز شده است تا پایان فروردین امسال، ۲۳۱ مادر طالب سقط شناسایی شده‌اند که از این تعداد ۲۲۸ نفر پس از دریافت مشاوره‌های پزشکی و روانشناسی از تصمیم خود منصرف شدند و ۲۷ نوزاد به دنیا آمده است.

وی به کمک‌های معیشتی خیرین به مادران منصرف از سقط اشاره کرد و افزود: کلیه‌ی خدمات تشخیصی و درمانی برای این مادران به صورت رایگان در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زنجان در سطح استان انجام می‌شود.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان با اشاره به ایجاد ۸ مرکز نفس در سطح استان، از ماماها درخواست کرد در صورت مواجهه با مادران مصمم به سقط، ضمن ارائه مشاوره و توجیه صحیح سوژه، او را به مراکز نفس که در همه‌ی شهرستان‌های استان فعال هستند، ارجاع دهند.