رئیس اوقاف و امور خیریه زنجان با اشاره به اینکه اوقاف و امور خیریه یک دستگاه فرهنگی است که بودجه دولتی دریافت نمی کند و هزینه برنامه های خود را از محل درآمد موقوفات تامین می کند، گفت: بالا بودن هزینه فرهنگی کفاف برنامه های ما را نمی دهد.
به گزارش ندای شهروند آنلاین، علی فاتحی نژاد در نشستی خبری که به مناسبت هفته وقف برگزار شد، نقش رسانهها را در ترویج و تبیین فرهنگ وقف در جامعه ضروری عنوان کرد و گفت: فرهنگ وقف در جامعه به عنوان یک اصل مهم و ارزشمند مورد توجه جدی قرار گیرد.
وی با بیان اینکه از ۲ تا ۱۱ مهر به عنوان دهه وقف نامگذاری شده است، ابراز کرد: برنامههای متعددی در زنجان پیش بینی شده است. رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان زنجان گفت: دیدار با آیت الله حسینی زنجانی و امام جمعه زنجان، همایش علما، روحانیون و ائمه جماعات در روز ۱۰ مهرماه در زینبیه اعظم زنجان، غبارروبی امامزاده سید ابراهیم (ع) شهر زنجان، ویزیت رایگان در کلینیک شفیعه از محل موقوفات، توزیع بستههای معیشتی، انشانویسی در خصوص جایگاه وقف، برگزاری محفل انس با قران، برپایی ایستگاه همه واقف باشیم و دیدار با خانواده شهدا و واقفین از برنامههای مهم در این هفته است.
وی با اشاره به اینکه در شهرستان زنجان ۵۲۳ مورد موقوفه با یک هزار و ۱۴۹ رقبه وجود دارد، اضافه کرد: همچنین ۱۷۲ مسجد شهری و ۴۴۵ مورد مساجد روستایی در زنجان وجود دارد و در مجموع ۶۳۷ مورد اماکن اسلامی شهری و روستایی در استان وجود دارد.
رئیس اوقاف و امور خیریه شهرستان زنجان با اشاره به اینکه سال گذشته درآمد موقوفات ۱۵ میلیارد و ۹۲۷ میلیون تومان بود که ۱۸ میلیارد و ۷۶۲ میلیون تومان اجرای موقوفات داشتیم، تصریح کرد: در ۶ ماهه امسال نیز ۱۶ میلیارد و ۷۶۲ میلیون تومان درآمد موقوفات است که ۱۲ میلیارد و ۲۷ میلیون تومان اجرای نیات شده است.
فاتحی نژاد تصریح کرد: مشارکت در تامین هزینه تحصیلی دانشآموزان بیبضاعت و مساعدت مالی در قالب طرح مهر تحصیلی، مشارکت در تامین هزینههای درمانی در قالب طرح مهر تندرستی، مشارکت در تامین معیشت فقرا در قالب طرح دستهای مهربانی، کمک در تامین هزینه کفن و دفن و هزینههای هیئات عزاداری و مشارکت در بازسازی اماکن مذهبی در کارنامه این مجموعه ثبت شده است.
وی با بیان اینکه موازیکاری یکی از آسیبهای مراکز فرهنگی استان است، گفت: وجود مراکز فرهنگی متعدد باعث اتلاف وقت و بودجههای فرهنگی و از بین رفتن اعتماد مردم می شود. اوقاف و امور خیریه یک دستگاه فرهنگی است که بودجه دولتی دریافت نمیکند و هزینه برنامههای خود را از محل درآمد موقوفات تامین میکند؛ بالا بودن هزینه فرهنگی کفاف برنامههای ما را نمیدهد.
این مسئول با اشاره به اینکه کمک در هزینههای تعزیهداری، مسابقات قرآنی، خانوادههای زندانیان، اعزام زائر به مشهد و عتبات عالیات در دستور کار این اداره قرار دارد، اضافه کرد: پارسال برای ۳۳۱ موقوفه فاقد سند در زنجان سند صادر و طی شش ماهه امسال نیز برای ۴۰ موقوفه سند اخذ شد.
وی با یادآوری اینکه اوقاف و امور خیریه یک دستگاه فرهنگی است که بودجه دولتی دریافت نمی کند و هزینه برنامه های خود را از محل درآمد موقوفات تامین می کند، گفت: بالا بودن هزینه فرهنگی کفاف برنامه های ما را نمی دهد.
رئیس اوقاف و امور خیریه زنجان با اشاره به اینکه اولویت ما برخورد قاطع با موقوفه خواری است و از هیچ تلاشی برای تصرفات زمین موقوفات دریغ نخواهیم کرد، گفت: برخی مسئولان در حوزه وقف سکوت کردند حمایت از وقف موجب افزایش درآمد موقوفات می شود و رسانه نیز در این زمینه سهیم هستند.
فاتحی نژاد با بیان اینکه سال گذشته در حوزه موقوفه خواری ۱۰۵ پرونده در مراجع قضایی تشکیل شد گفت: امسال نیز ۵۷ مورد پرونده تشکیل و در حال رسیدگی است.
این مسئول با اشاره به ایجاد وقف های جدید در زنجان افزود: ۳۴ مورد وقف جدید شامل زمین کشاورزی، زمین بایر و کمک به نیازمندان در زنجان ثبت شده است.
وی با اشاره به تهیه و تامین جهیزیه برای قشر نیازمند و تجهیزات پزشکی برای بیمارستان ها از محل درآمد موقوفات گفت: در سال ۳ میلیون تومان وقف قرانی داریم که کافی نیست.