خلق قوانین دست و پاگیر برای فعالان اقتصادی در شرایط تحریم، گره به گره زدن است رئیس اتاق بازرگانی زنجان در جلسه هیات نمایندگان اتاق با نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس مطرح کرد

خلق قوانین دست و پاگیر برای فعالان اقتصادی در شرایط تحریم، گره به گره زدن است

به گزارش ندای شهروند آنلاین به نقل از  روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی زنجان، نشست کاری و تخصصی هیات نمایندگان اتاق بازرگانی زنجان و دکتر طاهری نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی پیش از ظهر امروز ۱۱ شهریور ماه ۱۳۹۹ در سالن جلسات شهید شهریاری با محور پیگیری مشکلات فعالان اقتصادی و بخش خصوصی استان در بخش های مختلف برگزار شد.
در این جلسه علیرضا یونچی از فعالان اقتصادی کشور نیز حضور داشت و مسائل و موضوعات مرتبط با تولید و مشکلات بخش خصوصی مورد بحث و تبادل نظر حاضران قرار گرفت.
در ابتدای این جلسه علی یگانه فرد رئیس اتاق بازرگانی زنجان با اشاره به جایگاه قانونی اتاق بازرگانی به عنوان پارلمان بخش خصوصی، اظهار کرد: ایجاد هماهنگی و همکاری بین بازرگانان و صاحبان صنایع معادن و کشاورزی در اجرای قوانین و همچنین ارائه نظرات مشورتی در مورد مسائل اقتصادی کشور در بخش های مختلف به قوای سه‌گانه از جمله وظایف و اختیارات اتاق بازرگانی است.
وی با اشاره به برخی دیگر از وظایف و اختیارات اتاق های بازرگانی در بخش های مختلف، تصریح کرد: از مهم‌ترین راهبردهای اتاق می توان به پیگیری منافع جمعی، صنفی و فردی اعضا با هدف افزایش تاثیرگذاری های اقتصادی، تحکیم جایگاه اتاق به عنوان یک نهاد غیر دولتی دانایی محور و فراگیر، کمک به بهبود فضای اقتصادی و حمایت از کارآفرینی و کمک به مدیریت تحول در اقتصاد کشور اشاره کرد.
یگانه فرد با اشاره به تاسیس اتاق بازرگانی زنجان و عملکرد آن در دوره های مختلف تاکنون، ابراز کرد: در حال حاضر نیز اتاق بازرگانی زنجان برنامه های خود را در بخش های مختلف پیگیری می کند و دارای کمیسیونهای مشورتی متشکل از ۶ کمیسیون و ۱۱ تشکل تخصصی فعال است.
یگانه فرد در ادامه سخنان خود در رابطه با موانع محیط کسب و کار استان، اشاره ای به تعطیلی و نیمه فعال بودن بیش از ۲۵ درصد واحدهای تولیدی استان با بیش از ۶ هزار و ۳۲۵ نفر اشتغال عنوان کرد: عدم تشکیل دادگاه های تجاری در استان و ضعف دادگاهها در رسیدگی به شکایات، دشواری تامین مالی از بانک ها، عدم استرداد مالیات ارزش افزوده در مهلت قانونی، زمان طولانی رسیدگی به مشکلات فعالان اقتصادی در هیئت های حل اختلاف مالیاتی و تعدد قوانین و پیچیدگی مقررات دستگاه‌ها از جمله مشکلات و موانع محیط کسب و کار استان است.
رئیس اتاق بازرگانی زنجان با اشاره به موانع کسب و کار در حوزه آی تی و کسب و کارهای دانش بنیان ، ابراز داشت: مسکوت ماندن شهرک آی تی ، برق و الکترونیک استان، طولانی شدن روند واگذاری زمین به پارک علم و فناوری استان، عدم رعایت معافیت ها در برخی از موارد توسط سازمان‌های متولی، درخواست تضامین و وثایق سنگین از شرکت‌ها برای ارائه تسهیلات از سوی شبکه بانکی و عدم همکاری سازمانهای دولتی در خصوص اجرای قوانین حمایتی کسب و کارهای دانش بنیان از دیگر موارد و مشکلات در این بخش است.
وی با بیان اینکه در بخش حمل و نقل و لجستیک استان نیز موانع و مشکلاتی وجود دارد که نیازمند توجه و همکاری است، ابراز کرد: بالا بودن نرخ حمل و نقل در استان نسبت به سایر استان‌ها، محقق نشدن مصوبه ریاست جمهوری در ایجاد مرکز لجستیکی در استان، کمبود سردخانه، باسکول های عمومی، انبارها موسسات ترخیص کالا، پایین بودن سهم ارزش افزوده بخش حمل و نقل ، انبارداری و پست استان زنجان از کل کشور و عدم ارائه تسهیلات به متقاضیان خرید خودروهای کارکرده و دست دوم، عدم اتمام دو خطه کردن راه آهن استان به ویژه در مسیر زنجان به قزوین و محرومیت استان از تخفیفات صادراتی و وارداتی یکی از پروتکل های همکاری بین ایران و ترکیه به دلیل کسری ۴۱ کیلومتری ایستگاه بین المللی بناب از ایستگاه بازرگان از عمده موانع توسعه این بخش می باشد.
وی ادامه داد: همچنین عدم وجود سرویس های سریع السیر ریلی در مسیر تهران به زنجان، عدم توقف پروازهای خارجی سایر استان‌ها در استان و پرواز مجدد از زنجان، محرم بودن ۶استان از هواپیمای باری ، بالا بودن نرخ تعرفه حمل و نقل ریلی و عدم وجود پرواز های خارجی با محوریت پروازهای باری از فرودگاه استان از مشکلات دیگر این بخش است.
یگانه فرد با بیان اینکه عمق پایین اکتشافات استان و عدم مطالعات اکتشافی و زمین شناسی دقیق در استان، پوشش گیاهی گون و عدم توسعه سینه کار در بهره برداری پروانه‌های بهره‌برداری از موانع بخش معدن استان است، تصریح کرد: در بخش فرش دستباف و صنایع دستی استان نیز مشکلات را می‌توان در بخش‌های مختلفی از جمله نبوده نقشه ثبت شده برای فرش دستباف و فروش با نقشه و طرح استان‌های دیگر، موانع قانونی در خصوص بیمه قالیبافان، مشکل کسری منابع جهت پرداخت بیمه شدگان، صادرات برخی اقلام و صنایع دستی صرفاً از طریق پست و عدم امکان صادرات از طریق گمرک، خودد و محدودیت‌های پست در ارسال تقسیم بندی کرد.
وی با ارائه پیشنهادات کارشناسی شده از سوی اتاق در جهت رفع مشکلات بخش های مختلف اقتصادی استان زنجان، ادامه داد: در بخش زیتون نیز می توان به مشکلاتی از جمله ابطال مجوز آب اراضی شیبدار و از بین رفتن سرمایه باغداران منطقه طارم، عدم صدور پروانه بهره‌برداری به دلیل مسائل زیست محیطی که برای واحدهای صنعتی زیتون بوده، نبود هویت و برند برای زیتون و عدم امکان بهره مندی از خدمات دولتی چون تسهیلات به دلیل نداشتن پروانه و همچنین عدم وجود نهادها برای باغداران و اعتبار مکانیزاسیون ۱۵ درصدی اشاره کرد.
رئیس اتاق بازرگانی زنجان با بیان اینکه در راستای تحقق نقشه راه صادراتی استان انتظاراتی از نمایندگان وجود دارد که اتاق بازرگانی زنجان با کار کارشناسی پیشنهاداتی را در این راستا آماده و جمع‌بندی کرده است، گفت: از جمله این موارد، ایجاد انبارهای صادراتی برای کشورهای خارجی به منظور سرمایه‌گذاری جهت صادرات مجدد کالا با توجه به موقعیت مناسب و لجستیکی استان زنجان به سایر نقاط، راه‌اندازی فرودگاه زنجان که امکان اتصال استان به سایر نقاط کشور و یا صادرات محصولات نیازمند جابجایی سریع را فراهم می‌کند و اتصال زنجان به سه ناحیه گمرکی در مرز ارس مرز عراق و بندر انزلی به منظور ایجاد منطقه ویژه تجارت خارجی با سرمایه گذاری خارجی با سایر کشورها است.
وی با بیان اینکه می‌توان مشوق‌های سرمایه‌گذاری برای شرکت‌های حوزه فناوری اطلاعات در استان زنجان در راستای ایجاد همکاری های مشترک با طرف‌های خارجی برای رونق بخشی حوزه فناوری اطلاعات در نظر گرفت، افزود: ایجاد هاب منطقه تجارت با روسیه از طریق زنجان برای کشورهای قفقاز به ناحیه شرقی از جمله قرقیزستان و قزاقستان با همکاری ارمنستان جهت صادرات مجدد کالا از استان به مقصد این دو کشور بدون نیاز به عبور از گرجستان و همچنین ارائه مجوز های لازم جهت انجام صادرات کالاهای تولید شده از نقره با تناژ بالا با همکاری مشترک ارمنستان جهت صادرات مجدد جواهرات با مبنای تولیدی استان، لزوم هدایت و ترغیب دستگاههای اجرایی استان به حرکت و سیاست‌گذاری‌های داخلی در جهت تحقق نقشه راه صادرات استانی از جمله پیشنهادات اتاق بازرگانی و انتظارات از نمایندگان می باشد.
رئیس اتاق بازرگانی زنجان با بیان اینکه نظارت بر زنجیره تامین کالاهای تولیدی، اصلاح سیستم پاداش دهی به نفع تولید، کاهش نرخ تسهیلات برای فعالیت گروه های اولویت دار چون، برق الکترونیک، صنایع دستی، دانش بنیان و … از جمله انتظارات بخش خصوصی استان در بعد ملی است، اظهار داشت: دیگر انتظار در این بخش بهرم مندی ۱۰۰ درصدی شرکت های دانش بنیان از حمایت های دولتی طی ۵ سال اول شروع فعالیت خود نیز از دیگر انتظارات بخش خصوصی است.
رئیس اتاق بازرگانی زنجان با اشاره به مشکلاتی که در بخش تولیدی و از جمله در عملکرد بانک‌ها وجود دارد، ابراز کرد: یکی از مشکلات اساسی واحدهای تولید روی در استان زنجان مشکل تخصیص ارز و واردات موقت است که خطر تعطیلی آنها را تهدید می‌کند.
رئیس اتاق بازرگانی زنجان با اشاره به برخی از قوانین دست و پا گیر که برای فعالان اقتصادی در شرایط تحریم ها ایجاد شده آن را گره به گره عنوان کرد و ابراز داشت: برای عملیاتی کردن جهش تولید همه باید دست به دست هم دهند و اتاق زنجان نیز آمادگی خود را برای کار کارشناسی در بخش‌های مختلف و ارائه به نمایندگان مجلس شورای اسلامی اعلام میکند.

لزوم برنامه‌ریزی برای فروش محصولات پس از تولید

دکتر مصطفی طاهری نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه با اشاره به بررسی مشکلات اقتصادی کشور در مجلس، اظهار کرد: ریشه اصلی مشکلات در سیستم بانکداری است جهت کارها را تغییر می دهند.

وی با بیان اینکه در مجلس شورای اسلامی با انجام کار کارشناسی به دنبال تغییر و دگرگونی در این مدل از سیستم بانکداری هستیم، تصریح کرد: در کشور برای افزایش تولید و اشتغال و توسعه و جهش تولید به همان میزان که به توسعه کارها تا تولید توجه شده برای فروش و بعد از آن نیز باید برنامه‌ریزی کرد و مورد توجه قرار بگیرد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بازار بعد از تولید در صورت تضمین می‌تواند جهش تولید و اشتغال موفقی را رقم زند، ابراز کرد: مجلس به دنبال کار کارشناسی بوده و تشکیل فراکسیون دانش‌بنیان نیز با حضور همه بخشها برای اثرگذاری پیگیری می شود.

طاهری با بیان اینکه در اصلاح فرایندها اگر کارها جدی پیگیری شود اثر‌گذاری بسیاری خواهد داشت، خاطرنشان داشت: باید از ظرفیت بسیار زیاد بخش خصوصی در بخش های مختلف استفاده شود.
وی با بیان اینکه در جلسه امروز نکات بسیار خوبی مطرح شد و جلسه کاری خوبی در جهت پیگیری کارها بود، گفت: انتقاد بخش خصوصی در رابطه با اینکه نحوه اداره کشور و اقدامات در زمان عادی و در زمان تحریم متفاوت باشد، درست است، افزود: از ظرفیت های مختلف همچون فرودگاه در بخش های مختلف باید استفاده شود که البته نیازمند توجه و همکاری همه بخش ها می باشد.
وی با بیان اینکه چند نرخی کردن ارز موجب ایجاد مشکلات شده است، ابراز داشت: اعطای ارز ۴۲۰۰ مشکلاتی را ایجاد کرد و ثروت بادآورده را نصیب برخی کرد و متاسفانه یک سبک جدید زندگی را به وجود آورده است که به سود کشور نیست .

از قوانین خلق الساعه تا مشکلات دست و پا گیر برای صادرات و فعالان اقتصادی

در ادامه این جلسه محمود ضرابی نایب رئیس نخست اتاق بازرگانی زنجان با اشاره به مشکلاتی که در شرایط تحریم و شیوع کرونا و همچنین مشکلات داخلی گریبانگیر فعالان اقتصادی شده است، اظهار کرد: خلق قوانین یک‌شبه مشکلاتی را برای تجار و صادرکنندگان ایجاد کرده است.
وی با بیان اینکه تجار در شرایط تحریم به دنبال روش های دیگر برای فروش و بازگرداندن پول خود هستند که مشکلات خاص خود را دارد، تصریح کرد: در رابطه با ایجاد مناطق آزاد و ویژه اقتصادی اصل بر تولید در آن مناطق و صادرات بود که متاسفانه این موضوع برعکس شده و نیازمند توجه و پیگیری در مجلس می باشد.

سهندعلی فلاحی نایب رئیس دوم اتاق بازرگانی زنجان نیز در این جلسه با تأکید بر اینکه مجلس باید مطالبات مردم را پیگیری کنند و فرصت‌های موجود را عملیاتی نماید، گفت: در بخش تولید مشکلات بسیاری با دستگاه وجود دارد و متاسفانه در اتاق های دربسته برای تجار و فعالان اقتصادی تصمیم‌گیری می‌کنند که مشکلات آن متوجه فعالان اقتصادی می شود چرا که نظر کارشناسی در تصمیمات وجود ندارد.

محسن عطاریان عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی زنجان نیز در این جلسه با بیان اینکه شرایط اقتصادی کشور در حال فشار بوده و قوانین نیز باید به صورت خاص و نرمشی باشد تا تولید تداوم داشته باشد ،تصریح کرد: برنامه های توسعه کشور، حضور دولت ها و مجلس اگر در یک دوره همزمان باشد می‌تواند مشکلات را کاهش دهد.
وی با بیان اینکه فضا برای توسعه بخش خصوصی فراهم نمی‌شود، گفت: در صورت عملیاتی شدن این مهم می توان اقدامات مختلفی و موفقی را صورت داد.

حمید توکلی دبیر کل اتاق بازرگانی زنجان نیز در این جلسه با اشاره به ظرفیت های موجود و بالا در بخش های مختلف کشور، ابراز کرد: وجود مجموعه‌ های بزرگ در استان و طرح های بزرگی که با مشارکت مردم شکل گرفته است متاسفانه به نام مردم و به کام برخی شده، بهره آن را دیگر استان‌ها بردند و اهداف آن محقق نشده است.
وی همچنین با تاکید بر استفاده از ظرفیت بنیادهای بزرگ کشور در راستای حل مشکلات مردم از لزوم بهره گیری از این ظرفیت ها برای حل مشکلات سخن گفت.
ولی الله منصوری عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی زنجان نیز با اشاره به مشکلاتی که در بخش معادن وجود دارد، مشکلات مربوط به منابع طبیعی و محیط زیست را از جمله اصلی ترین مشکلات این بخش عنوان کرد و گفت: انتظارات از مجلس یازدهم در بحث معادن و صنایع معدنی حمایت و توسعه این بخش است .

علیرضا حجازیان عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی زنجان نیز عدم همکاری مدیران ذیربط برای ایجاد واحدهای تولیدی در زنجان را از جمله مشکلات عمده در این بخش عنوان کرد و افزود: زنجان می‌تواند در کنار قزوین از قطب‌های شوینده کشور باشد و رقابت کند اما متاسفانه سرمایه‌گذارانی در استان وجود دارند که تنها برای اعطای زمین چند ماه است از این اداره به آن اداره در رفت و آمد هستند، در حالیکه قزوین برای جذب آنها قول اعطای زمین در ۲۴ ساعت و حل مشکلات داده است.

مهدی رنگ رونا عضو دیگر هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی زنجان با بیان اینکه استان زنجان تولیدات خوبی در حوزه فرش دارد اما تولیدات ما به نام قم و از آن جا صادر می‌شود به بحث ثبت نقشه های فرش زنجان و پیگیری آن اشاره کرد و افزود : استفاده از ظرفیت های چون فرودگاه برای صادرات و یا برقراری پرواز به مقصد کشورهای خارجی از جمله ظرفیت‌های مغفول مانده که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به لزوم عملیاتی کردن نقشه راه تجارت که تحقق آن در گرو همکاری بخش‌های از جمله دفتر نمایندگی وزارت خارجه در زنجان است که تعطیل شده، گفت: عمده صادرات استان زنجان، صنایع فلزات رنگین می باشد که مشکلات تعهدات ارزی و تخصیص ارز و همچنین بحث ورود موقت مشکلات جدی
این صنعت است که آن را تهدید می کند .
در این جلسه همچنین علیرضا یونچی فعال اقتصادی کشور با تاکید بر همکاری همه بخش ها برای توسعه اقتصاد کشور، اظهار کرد: مشکلات را باید با تعامل حل کرد چرا که مشکلات ساخته دست خود انسان است به دست انسانها نیز حل می شود.
وی با بیان اینکه می توان در کشور کارهای بزرگ با همکاری یکدیگر انجام داد ، تاکید کرد: باید پیگیر مشکلات و کارها بود آنها را جدی تا حصول نتیجه دنبال و از ظرفیت هایی چون نمایندگان مجلس برای پیشبرد امور و توسعه اقتصادی کشور بهره لازم را برد.